PC service Aan Huis

PC service aan huis

Is je notebook, iPad of computer stuk? Een slecht functionerende personal computer kan behoorlijk frustrerend zijn. Computerservice Brands (CSB) staat voor je klaar met alles wat met computers te maken heeft. CSB levert hoogwaardige computer support service, het onderhoud en de reparaties aan huis of bij jou op locatie. Je hebt altijd volledig inzicht in al onze handelingen en je mag rekenen op het beste advies. Het doel van CSB? Jouw pc zich snel weer de oude laten voelen. Zowel voor bedrijven als particulier!

Voordelen van pc service aan huis:

✓ Geen voorrijkosten binnen Groningen
✓ Afspraak binnen 48 uur
✓ Snel en kundig gediplomeerd personeel

Pc onderhoudsbeurt

Elke computer heeft op zijn tijd een onderhoudsbeurt nodig. Dit is zeker het geval als je merkt dat jouw laptop of pc steeds trager wordt. Het kan zijn dat je last hebt van spyware of een virus en deze wil je zo snel mogelijk verwijderen. CSB biedt daarvoor, met de pc onderhoudsbeurt, de oplossing aan huis. Wel zo makkelijk.

Wat valt er eigenlijk onder een pc service onderhoudsbeurt?

Zwartwit gezegd: de schoonmaak en uitvoeren van updates: de computer of laptop ontdoen van stof zodat de ventilatoren optimaal blijven functioneren. Dit alles zodat jouw computer in de allerbeste conditie blijft met de recentste software-updates. Beide natuurlijk gegarandeerd met de maximale veiligheid.

Onder een pc onderhoudsbeurt verstaan we:

  • verwijderen van onnodige bestanden in het register, besturingssysteem en harddisk
  • verwijderen van virussen, spyware, adware en andere ongewenste software
  • installeren van de nieuwste updates
  • controle van de processor, werkgeheugen en harddisk
  • optimaliseren, defragmenteren en afstellen van prestaties
  • de binnenkant van de kast schoonmaken
  • oplossen van storingen

PC service aan huis

Handige pc en computer Windows-tips

Tip 1: pc opschonen

Na een verloop van tijd staat je pc vol met oude bestanden die verspreid op je harde schijf staan opgeslagen, zoals internetresten, gebruikerssporen en tijdelijke data. Is het ondoenlijk voor je om al die nutteloze bestanden telkens handmatig weg te gooien? Download dan gratis het schoonmaakprogramma van CCleaner. Hierin kun je heel gemakkelijk welke bestanden je wilt weggooien.

Tip 2: pc opstart applicaties

Veel programma’s starten automatisch gelijktijdig met Windows op. Het resultaat hiervan is dat er ongemerkt veel applicaties openstaan, waardoor je pc extra rekenwerk voor zijn kiezen krijgt. Openstaande programma’s herken je meestal aan de pictogrammen rechtsonder in het systeemvak. Handig is om deze programma’s af te sluiten, je zult het merken, je pc is wordt een stuk sneller.

Tip 3: Wis pc-programma’s

De kunst is om op je pc alleen programma’s te installeren die je daadwerkelijk ook veelvuldig gebruikt. Laat je sommige programma’s al maanden links liggen, dan raadt CSB aan om deze programmabestanden te verwijderen. Je computer of laptop wordt een stuk sneller.

Tip 4: Special effects

Werk je zo en nu dan met grafische programma’s? Ook dit vereist veel je pc en is het verstandig om de visuele effecten volledig of gedeeltelijk uit te schakelen. De processor heeft dan meer rekenkracht over voor overige taken. Hoe? Start het Configuratiescherm op en navigeer achtereenvolgens naar Systeem en beveiliging / Systeem / Geavanceerde systeeminstellingen.

Bij het onderdeel Prestaties klik je daarna op Instellingen. Via de optie Beste Prestaties zet je alle grafische effecten uit. Bevestig met Toepassen. De gebruikersinterface is meteen veel minder aantrekkelijk. Via Aangepast kun je er ook voor kiezen om zelf de gewenste visuele effecten te selecteren. Sluit het venster ten slotte met OK.

Tip 5: beperk het aantal geopende programma’s

Wanneer het geheugen van je computer simpelweg volloopt, gebruikt Windows een klein stukje van je harde schijf als virtueel geheugen. Vergeleken met het normale geheugen van je pc is dat aanmerkelijk trager. Zorg er daarom voor dat zo min mogelijk programma’s noodgedwongen een beroep doen op het virtuele geheugen. Beperk daarom het aantal programma’s dat je gelijktijdig binnen Windows hebt draaien en sluit programma’s die je voor even niet meer nodig hebt gewoon af.

Veel gestelde pc-vragen

Vraag 1: ik ben al mijn pc bestanden kwijt en nu?

Bent u bestanden kwijt of werken bepaalde programma’s niet meer naar behoren? Computerservice Brands helpt je graag verder met recoveren van al je bestanden. Je hebt dus nog kans!

Vraag 2: hoelang ben ik eventueel mijn pc kwijt?

Houdt rekening met 2 werkdagen. Bij grote reparatiewerkzaamheden die niet op locatie uitgevoerd kunnen worden hebben wij een leencomputer ter beschikking zodat je jouw werkzaamheden snel en ongehinderd voort kunt zetten.

Vraag 3: hoe weet ik dat mijn wachtwoord en bestanden bij CSB anoniem en veilig blijven?

Computerservice Brands hecht grote waarde aan privacy en zal nimmer en nooit persoonlijke bestanden openen, laat staan delen. De werkzaamheden aan een pc vinden veelal in de backoffice plaats. Hier staan geen informatie gevoelige gegevens in weergegeven.

Vraag 4: is een afspraak avonds ook mogelijk?

Ja natuurlijk, wij snappen best dat je doordeweeks drukdoende bezig bent met werk of andere verplichtingen. Daarom probeert CSB het zo makkelijk mogelijk voor je te maken.

Vraag 5: hoe weet ik dat niet aan het eind voor onaangename financiële verrassingen kom te staan?

Soms is er voor een succesvolle een pc reparatie één of meerdere onderdelen. Dit is vervelend en daarom doet CSB nooit zomaar iets zonder jouw daar goed over te informeren.

Vraag 6:  dien ik het verschuldigde bedrag / factuur onmiddellijk in één keer te betalen?

Nee, CSB stuurt je een factuur met een duidelijke omschrijving van de verrichte werkzaamheden. Je kunt namelijk ook niet direct het verschuldigde bij de medewerker van CSB contact of via pin betalen. Onze medewerkers zullen je hier dan ook nooit naar vragen!

Het proces van pc service aan huis

Nieuwsgierig naar het proces van pc service bij jouw thuis verloopt? Zodra je klachten aan de computer of laptop hebt neem je contact op met CSB. Een medewerker van CSB staat je vervolgens te woord en vraagt inhoudelijk naar de klacht. Op basis van de door jou gegeven informatie maakt de CSB-medewerker een inschatting en maakt de oorzaak in combinatie met een eventuele oplossing kenbaar. Vervolgens word er een afspraak ingepland om een moment dat het jou uitkomt. In eerste instantie probeert onze medewerker jouw computer of laptop bij je thuis te repareren. Soms dit lukt dit niet en vraagt de medewerker om de pc mee te nemen. Natuurlijk geeft de medewerker een tijdsindicatie mee in hoelang je eventueel je pc kwijt bent. Twijfel je of pc hulp aan huis nodig hebt? Probeer dan een printscreen te maken van je klacht of melding. Stuur deze vervolgens per maand mail naar info@computerservicebrands.nl. Een WhatsApp-bericht mag ook!

Hoe een pc screenshot maken?

Wil je snel even een screenshot maken maar weet je niet hoe je dit opslaat? Een schermafbeelding maak je met de toets PrintScreen (PrtSc). Open daarna Paint, plak de afbeelding en sla het bestand op. Houd bij het maken van het screenshot de Alt-toets ingedrukt als je alleen het actieve Windows-venster wilt vastleggen. Windows 8.1-gebruikers kunnen de stap met Paint overslaan. Gebruik Windows-toets+PrintScreen om de afbeelding te maken en direct op te slaan.

Het Werkgebied CSB

Zit je toch na te denken om één van onze monteurs langs te laten komen? Voor pc of computerservice aan huis is Computerservice Brands actief in de volgende regio’s:

Groningen          Drenthe
Aduard                Roden
Zuidhorn            Assen
Grijpskerk          Eelde
Marum                Zuidlaren
Leek                     Rolde
Grootegast
Niekerk

Staat jouw regio er niet tussen? Neem dan alsnog vrijblijvend contact op. Onder pc service aan huis valt ook telefonische hulp.

Betrouwbare hulp aan huis

CSB is aangesloten bij diverse keurmerken hier in Nederland. Deze keurmerken controleren de algemene voorwaarden waar jij natuurlijk als klant centraal staat. Uiteraard is CSB ingeschreven bij de KVK en belastingdienst. Sinds het bestaan is er nog nooit een klacht via een keurmerk of klant binnengekomen en mochten wij deze wel krijgen dan lossen wij dit zo snel mogelijk op, zonder geld te rekenen voor de geïnvesteerde tijd. Zelfs als wij onverhoopt niet meer mogen bestaan neemt het keurmerk de service in volledigheid over.

Gebruik maken van pc service aan huis?

Snel, adequaat en goedkoop je computer of laptop problemen oplossen? Bel dan direct met 06-21370535 of stuur een mailtje info@computerservicebrands.nl. Wij komen, desgewenst binnen 24 uur, bij jou op locatie.

Computer service aan huis


Archief